pátek 26. dubna 2024 Oto

Lupič v kukle přepadl poštu, z místa odjel s nepořízenou na invalidní vozíku. Zanedlouho potom byl zadržen

Lupič v pondělí přepadl hlavní poštu v Šumperku a z místa činu odjel na invalidním vozíku. Maskován byl kuklou a hrozil, že má pistoli a bombu. Odešel však nakonec s prázdnou, vylekal ho alarm, který pracovnice pošty spustila. Vozík měl sedmatřicetiletý muž se zdravotním omezením přistavený před poštou. Dopaden byl vzápětí po loupeži, řekla dnes šumperská policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

Loupežné přepadení se odehrálo v pondělí dopoledne. „Do vestibulu budovy vstoupil muž vybavený kuklou, který se vypravil k jedné z přepážek, kde pracovnici přepážky v tichosti předložil lístek s ručně psaným textem, na kterém stálo, že má bombu a pistoli. Přitom si měl vsunout ruku s nataženým prstem pod mikinu, aby v pracovnici vzbudil dojem, že zbraň skutečně má," uvedla policejní mluvčí.

Pracovnice přepážky však o jeho přítomnosti ihned vyrozuměla svoji nadřízenou, která spustila alarm. Muž poté bez peněz odešel z budovy a z místa odjel na svém invalidním vozíku, na kterém k poště také dojel. Bezprostředně po činu jej policisté zadrželi. Při přepadení nebyl nikdo zraněn a nevznikla ani žádná škoda na majetku, doplnila mluvčí.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky kriminalita, pošta, loupež, Šumperk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.