čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Policisté obvinili ženu za nahlášení bomb na olomouckých poštách, prý byla nespokojená s doručováním zásilek

Policisté ukončili vyšetřování v případu vyhrožování bombami na dvou olomouckých poštách, kvůli kterým bylo letos v březnu evakuováno sto lidí. Policisté při prohlídce obou budov nástražný systém nenašli. Ze šíření poplašné zprávy se zodpovídá jednačtyřicetiletá žena z Olomoucka. K činu se přiznala, motivem byla údajně její nespokojenost s doručováním zásilek. Případ již policie předala žalobci, informovala policejní mluvčí Irena Urbánková.

Na případu pracovali vyšetřovatelé několik měsíců, ženu se jim podařilo odhalit na základě důkazních materiálů. „Vzniklá škoda je odhadována na 8500 korun. V případě prokázání viny a odsouzení jí tak hrozí trest odnětí svobody až na tři léta," uvedla policejní mluvčí.

Anonymní oznámení o údajném uložení bomby na poštách v Jeremenkově a Ladově ulici zaměstnalo olomoucké policisty 4. března. Policisté tehdy okolí obou budov uzavřeli a evakuovali z nich sto lidí. Objekty poté prohlédli i za pomoci policejních psovodů se psy speciálně vycvičenými na vyhledávání nástražných výbušných systémů.

Podobné případy se daří policistům odhalovat každoročně. Například před dvěma lety se policistům podařilo dopadnout pětadvacetiletou ženu podezřelou z vyhrožování bombou v lyžařském areálu v Ramzové na Jesenicku. Kvůli anonymnímu oznámení o uložení bomb ve středisku museli policisté tehdy evakuovat 300 lidí. Škoda byla předběžně vyčíslena na 800.000 korun. O rok dříve dopadli čtyřiatřicetiletého muže, který vyhrožoval bombou na Jesenicku. Na linku 112 volal dvakrát, při druhém telefonátu upřesnil místo jejího uložení u bankovního domu v Jeseníku.

V roce 2015 policisté dopadli devětadvacetiletého muže podezřelého z vyhrožování bombou v budovách Městského úřadu v Konici na Prostějovsku. Kvůli telefonátu bylo z budov radnice tehdy evakuováno téměř 70 lidí.

Autoři | Foto flickr.com, Serge Bystro

Štítky ČR, kriminalita, pošta, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.