pátek 29. března 2024 Taťána

V Olomouci byla včera vykradena tři auta. U každého bylo rozbité okno

Během včerejšího dne byla v Olomouci vykradena hned tři auta. Kradlo se v ulicích Zeyerova, Dobrovského a Lipenská.

V křižovatce ulic Křižíkova a Zeyerova v Olomouci se zloděj vloupal do zaparkované felicie. „Když od něj jeho majitelka krátce před polednem odcházela, bylo v pořádku. Když se k němu za necelou půlhodinu vrátila, zjistila, že je na něm rozbité okno a ze zadního sedadla zmizela dámská kabelka," popsala policejní mluvčí Irena Urbánková první případ, při kterém vznikla škoda za 21 500 korun.

Do BMW, které bylo zaparkované v Dobrovského ulici se v průběhu zhruba pěti minut vloupal neznámý pachatel, který rozbil jedno z oken a z vnitřních prostor odcizil značkovou pánskou tašku s úředním razítkem a úředními písemnostmi. „Celková škoda je v tuto chvíli odhadována na předběžně 22 400 korun," uvedla mluvčí.

V ulici Lipenská v Olomouci byl včera odpoledne vykraden zaparkovaný Volkswagen Golf v rozmezí zhruba 40 minut. I na tomto autě bylo rozbité jedno z oken a z podlahy před místem spolujezdce zloděj odcizil dámskou tašku. „Kromě dioptrických brýlí v ní byl i mobilní telefon, peněženka s 15 tisíci korunami, osobními doklady a platební kartou. Škoda je odhadována na předběžně 44 500 korun," uvedla ke třetí krádeži mluvčí.

Za všechny tři činy hrozí pachateli nebo pachatelům dva roky vězení.

Foto Freepik.com

Štítky auto, zloděj, krádež, okno, Olomouc

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.