pátek 29. března 2024 Taťána

FOTO: Olomoučtí policisté dopadli sedmatřicetiletého muže přímo při výrobě pervitinu

Přímo při vaření pervitinu dopadli olomoučtí policisté sedmatřicetiletého muže podezřelého z rozsáhlé distribuce drog. Na případu pracovali kriminalisté z Toxi týmu několik měsíců, muže zadrželi uplynulý víkend v jeho bytě na Olomoucku. Muži hrozí až pět let vězení, informovala dnes mluvčí olomoucké policie Irena Urbánková. Toxi tým loni odhalil 57 případů drogové trestné činnosti, o dva více než předloni. Další desítky případů se mu podařilo objasnit také letos.

„Obviněný měl minimálně od začátku roku 2019 do doby svého zadržení, za užití přesně nezjištěných léčiv, a to v několika desítkách případů, neoprávněně vyrábět pervitin, který měl částečně užít pro vlastní potřebu a částečně distribuovat několika dalším odběratelům na Olomoucku, a to buď za úplatu, zdarma či protislužbu, a to v různých dávkách a množství," uvedla policejní mluvčí. Mezi jeho odběratele patřili muži i ženy.

Sedmatřicetiletý muž byl zadržen v místě svého současného bydliště na Olomoucku, a to právě v okamžiku, kdy vyráběl drogu.

Olomoucký policejní Toxi tým zaměřený na odhalování drogové trestné činnosti vznikl v roce 2016. Během loňských zásahů zajistili policisté nejen varny a pěstírny, ale i přes čtvrt kilogramu pervitinu. Toxi tým čítá osm policistů. Podle detektivů je nejběžnější drogou v regionu marihuana a právě pervitin, objevuje se zde ale i kokain, většinou však bývá přivezen z Čech, uvedli policisté. Zcela výjimečný je heroin. Volné místo na trhu, které většinou vzniká po vazebním stíhání distributorů, podle detektivů zaplňují nejčastěji dealeři z Ostravska.

Autoři | Foto PČR

Štítky ČR, kriminalita, drogy, Olomoucko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.