sobota 20. dubna 2024 Marcela

Šumperský soud v říjnu projedná případ sražené policistky motorkářem

Šumperský okresní soud projedná na konci října případ motorkáře, který loni v říjnu pod vlivem drog srazil a zranil v Mohelnici na Šumpersku policistku při výkonu služby řekl mluvčí soudu René Braun.

Na muže podal žalobce v polovině září obžalobu ze tří trestných činů, pětatřicetiletému muži hrozí až šest let vězení. Policisté muže obvinili z násilí proti úřední osobě, z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a z přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu.

Žalobce v polovině září na muže podal obžalobu k šumperskému soudu, řekli zástupci šumperského státního zastupitelství. „Ve věci bylo nařízeno hlavní líčení na 30. října," uvedl mluvčí soudu.

Případ se stal loni 18. října v Mohelnici. Policisté tam při kontrole v Družstevní ulici naměřili motorkáři rychlost 92 kilometrů v hodině, v Uničovské ulici se jej proto poté snažila zastavit další policejní hlídka.

Na výzvu policistky k zastavení muž zareagoval nejprve zpomalením jízdy, zhruba dva až tři metry před policistkou pak ale zprudka přidal plyn a ve snaze ujet z místa najel přímo na policistku. Žena po prudkém nárazu upadla a motorkář po střetu s ní havaroval.

Policisté jej na místě zadrželi. Zjistili, že muž nikdy nevlastnil řidičské oprávnění a jel na neregistrovaném motocyklu, který si podomácku sestavil z různých dílů. Alkohol u něj policisté nezjistili, měl ale pozitivní test na pervitin.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, soud, nehoda, policie, zranění, Šumperk, OPRAVA

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.