čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Sourozenci ve škole zameškali 600 vyučovacích hodin. Jejich matce hrozí až pět let ve vězení

Dvojice sourozenců z oblasti Javorníku na Jesenicku zameškala minulý školní rok 600 vyučovacích hodin. Téměř 400 hodin jim omluvila matka, ostatní měli sourozenci neomluvené.

Šestačtyřicetiletá žena podle policie vedle docházky svých dětí nedbala ani na jejich přípravu do školy. Za své jednání byla přitom již jednou odsouzena, sdělila mluvčí jesenické policie Tereza Neubauerová.

Podle počtu zmeškaných hodin děti do školy téměř nechodily. „Když už děti do školy přišly, nebyly připraveny do vyučování, neměly napsané úkoly, nenosily školní pomůcky a jejich matka nedbala na jejich dostatečnou osobní hygienu," uvedla mluvčí.

Matka byla kvůli tomu předvolaná před výchovnou komisi, která ji poučila o povinnosti školní docházky dětí. Podle policie se ale nic nezměnilo a žena byla obviněna z ohrožování výchovy dítěte. Za stejný čin byla podle Neubauerové pravomocně odsouzena již v uplynulých třech letech. Nyní jí hrozí až pět let vězení.

Podobných případů policie vyšetřuje v Olomouckém kraji několik do roka. Například letos na jaře přerovští policisté obvinili z ohrožování výchovy dítěte babičku dvanáctileté dívky, která od začátku školního roku zameškala 460 vyučovacích hodin. Mezi dosavadní největší záškoláky patří dívka z Olomoucka, která coby devítiletá od listopadu 2015 do května 2016 zameškala 660 vyučovacích hodin.

V pomyslné statistice podle informací zatím vede chlapec z Prostějovska, jehož rodiče policisté obvinili z ohrožování výchovy dítěte o 2,5 roku dříve. Tehdy ve školním roce zameškal 894 vyučovacích hodin.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, kriminalita, rodina, školy, děti, Jesenicko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.