pátek 29. března 2024 Taťána

Policisté pátrájí po žhářích víkendových požárů, při vyšetřování pomáhá i speciálně vycvičená fenka Betty

Policisté z Jeseníku vyšetřují od víkendu dva požáry. Jeden z nich hořel v sobotu v ranních hodinách v Javorníku, k druhému došlo tentýž den před půlnocí ve Zlatých Horách.

V Javorníku u vlakového nádraží hořel nákladní vůz. „Při požáru došlo k totálnímu zničení vozu a poškození návěsu určeného k přepravě dřeva. Způsobená škoda je prozatím vyčíslena na jeden milion korun," řekla policejní mluvčí Tereza Neubauerová. Protože nebylo možné jednoznačně určit příčinu požáru, byli na místo přivoláni policejní experti a psovod se psem vycvičeným na vyhledávání ohnisek požáru. Kriminalisté případ šetří pro podezření ze spáchání poškození cizí věci. O požáru jsme informovali už o víkendu zde.

„Stejný den, ale před půlnocí, vypukl požár maringotky ve Zlatých Horách. Maringotka byla umístěna na zahradě na Hlucholazském nábřeží. I s maringotkou shořelo vnitřní vybavení a uložené zahradní nářadí. Třiatřicetiletý majitel vyčíslil způsobenou škodu na 23 tisíc korun. I v tomto případě byl po vychladnutí požářiště na místo přivolán psovod se služební fenkou Betty," popsala Neubauerová.

Autoři | Foto PČR

Štítky PČR, policie, požáry, Jeseníky, Zlaté hory, Javorník

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.