pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Muži z Hranicka hrozí až pět let vězení, skladoval a distribuoval velké množství pervitinu a marihuany

Před soudem se bude zodpovídat pětačtyřicetiletý muž, kterému hrozí trest odnětí svobody v rozmezí jednoho roku až pěti let. Důvodem je nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami.

Policisté, kteří prověřovali jeho trestnou činnost, zjistili, že v letošním roce prodal na Hranicku hned několik dávek pervitinu, které distribuoval v cenovém rozmezí 200 až 500 Kč. Domovní prohlídka následně prokázala, že obviněný skladoval patnáct gramů pervitinu a k tomu i několik gramů marihuany. V zahradě rodinného domu, na který měl pachatel vazby, bylo nalezeno 44 kusů zelených rostlin konopí. Kromě uvedeného zde byla nalezena i nádoba s marihuanou o hmotnosti 51 gramů. 

Všechny věci byly zajištěny a zaslány ke znaleckému zkoumání na odborné policejní pracoviště. Obviněný muž byl po provedených úkonech propuštěn na svobodu, kde je vedeno jeho trestní stíhání,“ informovala redakci Miluše Zajícová z krajského ředitelství Policie ČR. 

U tohoto muže se nejedná o jeho první střet se zákonem, v minulosti si již vyslechl u soudu rozsudek za přečin podobného charakteru.

Autoři | Foto PČR

Štítky konopí, pervitin, Hranicko, policie, vězení

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.