čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Strážníci budili muže, který spal ve spacáku uprostřed silnice a vulgárně pokřikoval na lidi. Ten den opustil brány vězení

Přerovští strážníci ve středu 16. října vyjížděli k postavě ležící ve spacáku uprostřed silnice. Ve svitu baterek poznali známou osobu, která právě opustila vězení a podle svých vlastních slov se vrací "do rodného města".

„Kromě toho, že si tajemná osoba vybrala naprosto nevhodné místo k nocování, častovala také kolemjdoucí nevybíravými výrazy a litaniemi. Hlídka po příjezdu na místo spáče probudila a ve světle baterek se vyloupla ze spacího pytle známá tvář. Vulgární spáč, kterého strážníci delší dobu neviděli, uvedl, že dnes opustil brány nápravného zařízení a vrací se do rodného města," řekl zástupce ředitele Městské policie Přerov Miroslav Komínek.

Strážníci vysvětlili muži, jak to chodí se zákonem, protože muž mimo jiné pobýval také ve vězení v zahraničí. Následně muž odešel spát ke své matce.

„Krátce po sedmé hodině ráno ho však jiná z hlídek nalezla v nádražní nálevně, kde se hlasitě snažil místnímu osazenstvu vysvětlit svůj názor na minority," řekl Komínek. Vyšel z toho bez újmy na zdraví, kdy hosté prozřetelně zavolali strážníky, než se stihla situace vyhrotit.

„Lze předpokládat, že se s ním budou strážníci nějaký čas potkávat, než opět zakotví někde v chládku. Ale třeba budeme příjemně překvapeni," dodal s vtipem Komínek.

Autoři | Foto Městská policie Přerov

Štítky Městská policie Přerov, krimi, vězení, vulgarity

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.