pátek 26. dubna 2024 Oto

Opilý muž napadl svého otce. Protože se nechtěl uklidnit ani při příjezdu strážníků, skončil na záchytce

Prostějovští strážníci vyjížděli v pondělí 14. října k případu napadení. Na místě zjístili, že osmadvacetiletý muž fyzicky napadl devětačtyřicetiletého otce.

„Při zjišťování skutečného stavu věci vyšlo najevo, že osmadvacetiletý syn, nejprve slovně a poté i fyzicky zaútočil na svého devětačtyřicetiletého otce. Mladší muž se choval agresivně i k zakročujícím strážníkům. Neustále vyhrožoval svému otci a kopal do dveří od bytu. Výzvy k zanechání protiprávního jednání neuposlechl a pokusil se z místa utéci. Za použití donucovacích prostředků byl zpacifikován," řekla mluvčí prostějovských strážníků Tereza Greplová.

Orientační dechovou zkouškou u něj naměřena hodnota 1,92 promile alkoholu v dechu. Jelikož se osmadvacetiletý muž nedokázal ovládat a hrozilo, že bude v napadání otce pokračovat, rozhodla hlídka o jeho umístění na záchytné stanici v Olomouci. 

„Svým jednáním se osmadvacetiletý muž dopustil přestupku proti občanskému soužití a veřejnému pořádku. Celá záležitost postoupena správnímu orgánu k dořešení. O tom byli všichni přítomní hlídkou poučeni," řekla Greplová.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky násilí, napadení, Městská policie Prostějov, strážníci, alkohol, záchytka

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.