pátek 26. dubna 2024 Oto

Lupič ohrožoval řidičku taxi se zbraní v ruce, pak vběhl do pasti

Ve středeční brzké ráno přijali policisté oznámení o přepadení řidičky taxislužby v centru Olomouce mladým mužem. Oznamovatel také ohlásil, že pachatele drží v blízké herně.

Policisté po příjezdu na místo a provedení nezbytných úkonů zjistili, že jednadvacetiletý muž kolem 5.30 hodin přistoupil k vozidlu taxi služby, ve kterém seděla samotná řidička. Otevřel dveře vozidla a v ruce držel kovový nůž žluté barvy bez rukojeti. Pod pohrůžkou této zbraně požadoval po řidičce vydání všech peněz. Řidička po opakované výzvě s vozidlem vycouvala z místa parkování a rychle odjela směrem k nám. Hrdinů. Muž odešel k blízké trafice, kde chtěl po prodavačce cigarety a cukrovinky. Než mu stihla prodavačka objednané zboží nachystat, sáhl rukou k pokladně, kde si vzal krabičku cigaret a odběhl na zastávku. Žena šla za ním a chtěla cigarety vrátit. Muž vběhl do blízké herny na ulici Barvířská, kam za ním vešla také okradená prodavačka a požadovala vrácení cigaret. Za chvíli do herny vešel i taxikář, který viděl vše od chvíle přepadení jeho kolegyně ve vozidle taxi služby. Také on sledoval pohyb pachatele až do této chvíle. Poté zavolal na linku 158. Pachatel měl přesto snahu z herny utéct, ale taxikář mu zabránil a hlídal ho až do příjezdu policejní hlídky.

Policisté při prověřování a vyšetřování oznámeného napadení dále zjistili, že popis pachatele se shoduje s popisem zloděje, který se pokusil v květnu 2015 o krádež láhve vína v obchodním domě Billa. V době od 7. do 14. července 2015 pak stejný pachatel odcizil ze společné kolárny v domě na ulici Hamerská jízdní kolo v hodnotě 3 tisíce korun, ve večerce v Olomouci, část Holice peněženku prodavačky a ve večerce na ulici Havlíčková bagetu. Poslední oznámenou krádež evidujeme z obchodu s obuví v obchodní galerii Šantovka, kde se pokusil odcizit pánské boty v hodnotě 1790 korun. Kriminalisté na základě těchto skutečností rozšířili obvinění jednadvacetiletého muže o přečin krádež a přečin neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Obviněnému muži hrozí v případě prokázáni viny a odsouzení trest odnětí svobody až na deset let.

Zdroj: PČR (Marie Štrbáková)

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.