čtvrtek 2. května 2024 Zikmund

Dvě krádeže v Olomouci zaměstnaly policisty. Pachateli jsou rekordman i hledaná osoba

Policisté v Olomouci v předchozích dnech řešili hned dvě krádeže v olomouckých supermarketech. V jednom případě šlo o rekordmana v krádežích, v tom druhém o osobu hledanou policií.

V pátek 1. listopadu byla kolem půl deváté ráno vyslána hlídka do supermarketu na ulici 8. května, kde došlo k incidentu. V doprovodu člena ostrahy na strážníky čekal pachatel, který má na svém kontě již řadu přestupků, většinou krádeží. 

Protože se v tomto případě jednalo o jubilejní třicátý přestupek, odpovídala tomu i výše pokuty, kterou strážníci sedmatřicetiletému muži uložili,“ sdělil policejní mluvčí Petr Čunderle.

V druhém případě si měl pachatel v supermarketu na ulici Janského strčit do zadních kapes kalhot konzervu s tuňákem a projít takto přes pokladnu bez zaplacení. Po muži byl následně na místě požadován doklad totožnosti, který u sebe neměl. Údaje o sobě sdělil pouze ústně a jelikož nebudil příliš velkou důvěru, byl předveden na nejbližší policejní služebnu.

Zde kolegové ze státní policie zjistili, že jediné, co u zloděje sedí, je jeho příjmení a město, ve kterém má trvalý pobyt. Jméno, datum narození a ulice bydliště se lišila. Muž zřejmě moc dobře věděl, proč si vymýšlí. Je totiž osobou hledanou Policií ČR,“ vysvětlil Čunderle.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky krádež, krimi, Olomouc, supermarket, policie

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.