pátek 17. května 2024 Aneta

Policie zabavila konopí dvaceti pěstitelům. Jednoho z nich navíc obvinila z výroby pervitinu

Celkem dvaceti pěstitelům zabavila v průběhu podzimu šumperská policie vypěstované konopí. Kromě vzrostlých rostlin se jednalo také o rostliny sušené. U jednoho pěstitele policie navíc našla chemikálie na výrobu pervitinu. Proti většině je nyní zahájeno trestní řízení.

„Rostliny jsme našli ve sklenících, na balkonech i v zahradách. Jde spíše o drobné pěstitele, kteří si často neuvědomují, že se pěstováním této rostliny dopouštějí minimálně přestupkového jednání," upřesnila policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová a dodala, že ve dvanácti případech jde o podezření ze spáchání přečinu z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy.

Z téhož trestného činu je podezřelý také devětatřicetiletý muž z Mohelnicka, u kterého policie navíc našla chemikálie pro výrobu pervitinu. „Obviněný se k výrobě drogy přiznal a řekl, že pervitin vyráběl pouze pro vlastní potřebu,” dodala mluvčí. 

Dalších sedm pěstitelů je podezřelých ze spáchání přestupku.

Větší případ odhalili policisté koncem září na Zábřežsku. Na zahradě rodinného domu objevili téměř šest desítek rostlin konopí. Jednačtyřicetiletý pěstitel byl policii již znám. Před třemi lety se paradoxně udal sám, když šel policii nahlásit, že mu desítky rostlin z jeho úrody odcizil neznámý pachatel. I přes tehdejší odsouzení však v pěstování pokračoval, nyní mu hrozí až deset let vězení.

Autoři | Foto Policie Šumperk

Štítky krimi, policie, konopí, marihuana, pervitin, drogy

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.