pátek 3. května 2024 Alexej

Olomoučtí policisté vyšetřují tři případy vloupání do aut. Kradlo se na Lazcích i na Jeremenkově ulici

Během včerejšího dne přijali olomoučtí policisté několik oznámení o vloupáních do aut. K vloupáním došlo ve Chválkovicích, na Jeremenkově ulici a také na Lazcích.

V prvním případě se jednalo o vozidlo Ford Tranzit, které bylo zaparkované na parkovišti ve Chválkovicích. Zloděj se do něj dostal mezi 8. a 11. listopadem 2019 přes již dříve rozbité okénko, které bylo překryto fólií. Z nákladového prostoru zmizelo stavební nářadí za předběžně 54 500 korun. Podle policie šlo o nastřelovač, řezačku, elektrické míchadlo a halogenové světlo. „Škoda poškozením nevznikla. Případ prověřujeme pro podezření ze spáchání přečinu krádež, za který pachateli, vzhledem k výši způsobené škody, hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi," řekla k prvnímu případu mluvčí policie Irena Urbánková.

Někdy mezi 10. a 11. listopadem se někdo vloupal do tří vozidel, která byla zaparkovaná na ulicích Jeremenkova a Na Bystřičce v Olomouci. Na všech autech pachatel rozbil okna. Šlo o vozy značek Volvo, Seat Leon a Volkswagen Passat. „Z vozidla Volvo zmizel harddisk a peníze, vozidlo Volkswagen Passat prohledal, ale nic nevzal. Z vozidla Seat Leon zmizel dámský kabát, svazek klíčů a auto adaptér. Celková škoda je odhadována na předběžně 25 300 korun," pověděla mluvčí. V dané věci policie zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádež a pachateli hrozí až dva roky za mřížemi.

Do Škody Citigo, která byla zaparkována na parkovišti na Lazcích, se neznámý pachatel vloupal včera nad ránem. Rozbil okno a z auta ukradl navigaci, která byla umístěna na čelním skle vozidla. „Celková škoda je odhadována na předběžně 2 300 korun. Případ prověřujeme pro podezření ze spáchání přečinu krádež, na který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody až na dva roky," doplnila k poslednímu případu Irena Urbánková.

Foto Jan Luxík

Štítky vloupání, auto, okno, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.