úterý 18. června 2024 Milan

Žena chtěla ušetřit pár set korun za dva mobily z pochybného e-shopu. Doteď je nemá

V sobotu 12. listopadu si šestatřicetiletá žena z Prostějovska objednala dva mobilní telefony, které jí řádově vycházely o pár set korun levněji, než na osvědčených e-shopech. Po zaplacení však na mobily dál marně čeká.

„Po zaplacení částky ve výši 7 880 korun telefony nedorazily a prodejce se stal nekontaktním. Proto věc žena oznámila policistům. Ti ji šetří pro podezření z podvodu, za který jeho pachateli v případě dopadení a prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta," řekl policejní mluvčí František Kořínek.

Policisté radí: 

-prodejce nevybírejte jen podle nejnižší ceny - je podezřelé, pokud je nabídka významně levnější než u ostatních prodejc

-dobrým indikátorem jsou recenze na různých srovnávačích – jejich počet a výsledné hodnocen

-zadejte název společnosti do internetového vyhledávače a projděte si několik odkazů (u společnosti v tomto konkrétním případě jsou hned na prvních místech odkazy svědčící o nedobré pověsti prodejce!

-nejčastěji se podvody při prodeji zboží na internetu týkají elektroniky (mobilní telefony, herní zařízení), proto dbejte zvýšené opatrnosti zejména při nákupu tohoto zboží.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky mobil, e-shop, podvod, policie, žena

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.