sobota 18. května 2024 Nataša

Policejní pes pomohl vypátrat řidičku schovanou v křoví

Předevčírem v noci dvacetiletá žena z Olomoucka bourala do dopravní značky v Novosadské ulici. Hlídky po příjezdu k nehodě zaregistrovali osobu, která utíká od poškozeného vozidla. Dotyčnou vypátral až policejní pes Umpa. Řidičce, které policisté naměřili asi 1,6 promile, hrozí tři roky za mřížemi, pokuta nebo zákaz činnosti.

V sobotu 23. listopadu asi o půl dvanácté v noci někdo na lince 158 oznámil dopravní nehodu v Novosadské ulici v Olomouci. Při nehodě měla být podle volajícího poškozená dopravní značka. Policie po příjezdu našla poškozené auto Volkswagen Passat, které stálo odstavené za čerpací stanicí.  

„V tu dobu se u něj osoba, která vozidlo řídila, však nenacházela. V době prověřování nehody si policisté povšimli postavy, která měla zpoza prostor za čerpací stanicí utíkat. Vzhledem k tomu, že nebylo vyloučeno, že se může jednat o osobu, která vozidlo řídila, začali po ní policisté okamžitě pátrat. Do pátrání byly zapojeny všechny dostupné policejní hlídky, včetně policejního psovoda se služebním psem Umpou,“ říká policejní mluvčí Irena Urbánková. 

Služební pes po několika stech metrech vypátral řidičku, která se schovávala v křoví. Dvacetiletá žena z Olomoucka se k řízení doznala a policisté ji orientační dechovou zkouškou naměřili kolem 1,6 promile alkoholu v dechu. Následně jí zadrželi řidičský průkaz a další jízdu zakázali. „Při nehodě nedošlo ke zranění osob, hmotná škoda je v tuto chvíli odhadována na předběžně 50 tisíc korun,“ dodává mluvčí Urbánková. 

Řidičce za ohrožení pod vlivem návykové látky hrozí až tři roky ve vězení, peněžitý trest nebo zákaz činnosti. Okolnosti nehody nadále vyšetřuje policie. 

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky nehoda, policie, pes, Umpa, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.