sobota 18. května 2024 Nataša

Policie po roce a půl dopadla muže, který kradl na prostějovské ubytovně

Minulý týden ve středu se pražské policii podařilo zatknout muže, na kterého loni vydalo prostějovské státní zastupitelství souhlas k zadržení. K činům, ze kterých byl podezřelý, se doznal.

Ve středu 20. listopadu policejní hlídka na pražském autobusovém nádraží Florenc kontrolovala doklady podnapilému muži, který čekal na navazující spoj do Londýna. Při kontrole policisté zjistili, že prostějovské státní zastupitelství na muže dříve vydalo souhlas k zadržení. Po převozu do cely v Prostějově se doznal ke krádeži a nebezpečnému vyhrožování, za které byl podezřelý od května loňského roku a podstoupil zkrácené přípravné řízení. 

V květnu 2018 tehdy padesátiletý cizinec ukradl peněženku muži, který spal v jedné z prostějovských ubytoven. „Probudil se, když ucítil, jak mu někdo ze zadní kapsy kalhot vytahuje peněženku. Když procitl úplně, uviděl nad sebou svého padesátiletého krajana s jeho peněženkou v ruce. Když se ho zeptal, co to dělá, byl napaden úderem čelem do nosu. Při následné potyčce oba upadli na podlahu. Tam útočník do ruky uchopil kuchyňský nůž, namířil ho na hrudník napadeného a křičel, že ho zabije. Po činu se agresorovi podařilo utéct a odjet do zahraničí. Celou akcí si přišel na tisíc korun, které stihl z peněženky poškozeného vytáhnout,“ komentuje tehdejší potyčku mluvčí policie František Kořínek. Za podezření z krádeže a nebezpečného vyhrožování muži hrozí až tři roky ve vězení. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky policie, dopadení, Florenc, Prostějovsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.