neděle 28. dubna 2024 Vlastislav

V podniku přepadl obsluhu a odnesl si pár tisíc, kriminálník už je v hledáčku policie déle

Zvlášť závažného zločinu loupeže se podle šumperských kriminalistů měl v pondělí 25. listopadu zhruba půl hodiny před půlnocí dopustit osmačtyřicetiletý muž v jednom z tamních podniků. Počkal do zavíračky a namísto placení obsluhu přepadl.

Nejprve strčil do barmanky, a ta upadla. Následně ji několikrát udeřil, vyhrožoval jí zabitím a domáhal se vydání peněz. Vystrašená žena v obavě o svůj život mu dala tři tisíce. S tím se však agresor nespokojil a ženu přinutil ještě hodit mu do připravené igelitové tašky pár krabiček cigaret a láhev alkoholu. Poté z místa utekl. Muže podle uvedeného popisu policisté zhruba po půl hodině, a to i s jeho lupem, zadrželi na Hlavní třídě v Šumperku. Žena utrpěla lehké zranění.

Také s ohledem na skutečnost, že má obviněný za sebou bohatou trestní minulost, zejména majetkového charakteru, podal policejní komisař státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby,“ uvedla mluvčí Jiřina Vybíhalová ze šumperské státní policie. V případě prokázání viny a odsouzení hrozí obviněnému podle trestního zákoníku trest odnětí svobody od dvou až do deseti let.

Obviněný lupič má na svém kontě už i jiné protiprávní jednání. Začátkem června letošního roku se společně se svým komplicem vloupal do prodejny potravin v Hanušicích a z té si odnesli několik lahví alkoholu a tabákové výrobky, ostatně podobně jako to nyní sám provedl v Šumperku. Krom toho ještě tehdy odcizili cukrovinky a další zboží, přičemž jejich celková hodnota se vyšplhala na více než třicet tisíc. 

Problémy muž způsobil i v dopravě. V pátek 22. listopadu po osmé hodině večer bezohlednou rychlou jízdou zavinil dopravní nehodu v Bludově. Mluvčí Vybíhalová situaci objasňuje: „Ve stoupání, při jízdě ve směru na Šumperk, přejel s vozem značky Renault Clio částečně do protisměru, kde narazil do zpětného zrcátka protijedoucí Octavie a také do boku jejího přívěsného vozíku. Bezprostředně po nehodě z místa utekl.“

Jak šumperští policisté zjistili, měl podezřelý k útěku hned několik důvodů. Už pro svou předchozí trestní činnost byl v hledáčku policie, nemá oprávnění k řízení vozidel a auto, které užil k jízdě, bylo v zahraničí hlášeno jako odcizené. Havarované vozidlo policisté zajistili. Při nehodě vznikla škoda za předběžně 50 tisíc korun. K řízení tohoto vozidla se řidič následně přiznal. Veškerými okolnostmi případu ohledně tohoto potížisty se policie nadále zabývá.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto PČR

Štítky přepadení, loupež, podnik, nehoda, zločin

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.