neděle 5. května 2024 Klaudie

Kriminalisté z TOXI týmu zadrželi dealera, prodával drogy více než pět let

Úspěšný zásah si připsali kriminalisté z toxikologického týmu v Olomouci. V pondělí zadrželi dvaapadesátiletého dealera, který měl distribuovat drogy nejméně od roku 2014. Kromě rostlinného materiálu, přípravků k výrobě drogy a finanční hotovosti policisté zajistili i plynovou zbraň.

Policisté na případu pracovali několik měsíců. V pondělí 25. listopadu pak mohli přistoupit k samotnému zásahu. Obviněného muže zadrželi přímo v místě bydliště a při následné domovní prohlídce zajistili věci k přípravě drog. Dohromady nalezli více než dva kilogramy sušené rostlinné hmoty, několik papírových psaníček s pervitinem, lysohlávky a "Fénixovy slzy". Kromě drog objevili i velké množství peněz, plynovou pistoli a desítky kusů střeliva ráže 5,6 mm, které přechovával bez povolení. „Muž nebyl a není držitelem zbrojního průkazu a ani si o něj do dnešního dne nepožádal. Zajištěné věci byly zaslány na odborné pracoviště k provedení expertiz," informovala policejní mluvčí Irena Urbánková.

Kriminalisté zjistili, že obviněný muž drogy na Olomoucku distribuoval nejméně od roku 2014. Narkomanům nejčastěji dodával metamfetamin, a to zdarma nebo za úplatu, v různých dodávkách a množství. Od začátku letošního roku navíc distribuoval i marihuanu. Mezi jeho odběratele patřili většinou muži a ženy ve věku od 27 do 40 let. Muž samotný drogy rovněž užíval.

Kriminalisté muže následujícího dne po zadržení obvinili ze zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a nedovoleného ozbrojování. „Za ty mu v případě prokázání viny hrozí až deset let za mřížemi,“ uzavřela Irena Urbánková.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie Olomouckého kraje

Štítky drogy, dealer, Olomouc, TOXI, metamfetamin, zbraň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.