neděle 5. května 2024 Klaudie

Při placení v obchodě chtěl použít padělané bankovky, teď pachatele hledá policie

Policisté z odboru hospodářské kriminality Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje pátrají po neznámém muži a obrací se s žádostí o pomoc na širokou veřejnost. Dotyčný je podezřelý ze spáchání zločinu padělání a pozměňování peněz.

Neznámý muž chtěl v dubnu letošního roku zaplatit nákup bankovkou nominální hodnoty dva tisíce korun v prodejně potravin v obci Nový Malín na Šumpersku. „Obsluha pokladny při platbě rozpoznala, že se jedná o padělanou bankovku, kterou zadržela, a muž následně z prodejny odešel. Muž k prodejně přijel a následně i odjel na horském jízdním kole tmavé barvy s kotoučovými brzdami. Byl oděn do cyklistického oblečení tmavé barvy s bílými a červenými pruhy. Na rukávech dresu měl bílé nápisy Shimano. Cyklista měl na nohou výraznou červeno bílou zřejmě cyklistickou obuv, na zádech batoh a přes oči černé sluneční brýle,“ uvádí popis hledaného muže tiskový mluvčí Libor Hejtman. 

Kriminalistům se ale zatím nedaří pachatele vypátrat., a proto se obrací k potenciálním svědkům. „Pokud muže poznáváte, nebo znáte jeho místo pobytu nebo pohybu, kontaktujte prosím linku 158,“ žádá Hejtman.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto PČR

Štítky pátrání, policie, kriminalisté, padělání, zločinec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.