pátek 17. května 2024 Aneta

V Olomouckém kraji je o pět drogových dealerů méně. Distribuovali marihuanu a pervitin

Kriminalisté zadrželi pět lidí, kteří distribuovali drogy v Olomouckém a Moravskoslezském kraji. Čtyři z nich byli už dříve souzeni za majetkovou nebo násilnou trestnou činnost a jeden recidivista odsouzen za trestnou činnost související s distribucí drog.

Od poloviny listopadu do začátku tohoto týdne zadrželi kriminalisté pět podezřelých z Přerova za distribuování marihuany a pervitinu. Podle mluvčí přerovských policistů mezi jejich klienty nepatřili jen zletilí, ale také mladiství uživatelé drog.

„Čtyři z nich, tři  osmnáctiletí a jeden dvacetiletý, se vzájemně znali a měli na sebe vazby. Nejstarší z nich neposkytoval koncovým uživatelům jen marihuanu, ale prodával nebo zdarma dával zájemcům také pervitin,“ říká policejní mluvčí Miluše Zajícová. Až na jednoho z nich, byli podezřelí už dříve souzeni za majetkovou nebo násilnou trestnou činnost. Tři osmnáctiletí jsou podezřelí z nedovolené výroby a jiným nakládáním s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Policejní komisař pro stejný trestný čin zahájil trestní stíhání také nejstaršího ze čtveřice zadržených. Všichni byli propuštěni na svobodu. 

Začátkem týdne v jednom z přerovských sportbarů kriminalisté zadrželi pětatřicetiletého recidivistu, který byl letos odsouzen za trestnou činnost související s distribucí drog k podmíněnému trestu odnětí svobody. „Tento muž byl podezřelý z toho, že ve své činnosti i nadále pokračoval. Po noci strávené v cele mu policejní komisař sdělil obvinění ze stejného trestného činu jako jeho předchůdcům,“ sdělila mluvčí Zajícová. Pětatřicetiletý muž zásoboval pervitinem a marihuanou uživatele na Přerovsku a Kroměřížsku. Některým dokonce poskytoval drogy zadarmo. „Z naší strany byl podán na státní zastupitelství podnět k podání návrhu na jeho vzetí do vazby, který byl soudcem akceptován a obviněný putoval do vazby,“ dodává policejní mluvčí.

Na přelomu listopadu a prosince zadrželi hraničtí kriminalisté tři muže ve věku čtyřiadvacet, pětatřicet a šestatřicet let. Nejmladší z nich od roku 2015 distribuoval marihuanu hranickým uživatelům. „Při domovní prohlídce jsme v místě jeho bydliště nalezli 16 gramů této návykové látky. Stejně jako další dva obvinění i on byl uživatel drog. V minulosti nebyl pro žádnou trestnou činnost odsouzen,“ popisuje policejní mluvčí Zajícová. Pětatřicetilý recidivista od roku 2015 distribuoval v Hranicích marihuanu, ale také pervitin. Nejstarší z obviněných od letošní ledna prodával pervitin na Hranicku, Lipensku a v Ostravě. Za nedovolenou výrobu a jiné nakládání s omamnými a psychoropními látkami a s jedy všem třem hrozí až pět let za mřížemi. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky drogy, dealeři, marihuana, pervitin, distribuce, Přerov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.