úterý 7. května 2024 Stanislav

Nejlepší letošní příhody olomouckých strážníků #2: Přečtěte si, jaké situace řešili

Schovaná manželka, nebo třeba nejapný vtip neznámého pachatele. Olomoučtí strážníci vyjíždí ke spoustě vážným situacím, ale zažívají i zábavné situace či plané poplachy. Přinášíme vám duhou část těch nejlepší příhod, které se letos strážníkům stali. Sepsal je mluvčí Městské policie Olomouc Petr Čunderle.

Manželka se schovávala v nemocnici

Nezvyklé oznámení přijalo  3. října po osmé hodině večer Operační středisko Městské policie Olomouc. Starší muž do telefonu sdělil, že jeho manželka vlezla do popelnice na ulici Jílová, je podnapilá a nechce z ní vylézt. Zároveň také žádal o její umístění na protialkoholní a záchytnou stanici. Po příjezdu na místo strážníci zjistili, že se jedná o „známé firmy“, kdy dvojice stála již vedle kontejneru. Oba jevili při rozhovoru se strážníky známky mírné podnapilosti. Na dotaz hlídky, co ženu vedlo k tomu, že si vlezla do modrého kontejneru na papír, dotyčná odpověděla, že se s manželem pohádala a z trucu si tam vlezla, aby donutila muže mít o ni starost. Její choť však starostlivě zavolal na tísňovou linku městské policie, než aby svojí ženě pomohl z kontejneru. Vzhledem k tomu, že nedošlo k poškození majetku a nebyl nutný převoz dvojice k vystřízlivění, obešla se věc bez dalšího řešení ze strany strážníků.

 

Z údajného napadení se vyklubala vypadnutá plomba

V podvečer 18. listopadu byla hlídka městské policie vyslána na ulici Trnkova prověřit oznámení, kdy mělo v jednom z bytů dojít k napadení ženy ze strany jejího přítele. Při napadení měl muž oznamovatelce údajně vyrazit zub a způsobit jí útokem podlitiny v obličeji. Strážníci u ženy v bytě zjistili, že zdNejlepší letošní příhody olomouckých strážníků #1: Přečtěte si, jaké situace řešilie dotyčná bydlí sama, kdy oznámení o napadení se nezakládá na pravdě a pouze došlo k vypadnutí plomby ze zubu při kousání jídla. Žena byla poučena, aby si zašla na zubní pohotovost a nevyužívala tísňové linky ke smyšleným oznámením

 

Hodně morbidní vtípek

O půl šesté večer, 22. listopadu jsme přijali oznámení o nálezu dvou podezřelých předmětů, které leží u popelnice na ulici Rooseveltova a nápadně připomínají zabalená lidská těla. Hlídka na místě předměty zkontrolovala a zjistila, že uvnitř igelitových pytlů ve tvaru lidského těla se nacházely zmačkané letáky. Který „vtipálek“ takto uložil odpad, se na místě nepodařilo zjistit a pytle byly následně vyhozeny do příslušného kontejneru.  

 

Senioři cvičící jógu spustili alarm

Prověřit oznámení o spuštěném alarmu v areálu jedné ze základních škol v městské části Neředín, vyjížděli 27. listopadu ve večerních hodinách olomoučtí strážníci. Hlídka na místě zjistila, že ve škole probíhá cvičení jógy pro seniory. Osmdesátiletá lektorka alarm deaktivovala a věc se tak obešla bez dalšího řešení.

 

Opilý mladík se zasekl na ruském kole

S případy, kdy pachatel protiprávního jednání sám na sebe zavolá policii, se opravdu často nesetkáváme, ale jeden takový se odehrál 20. prosince zhruba hodinu po půlnoci. Na tísňovou linku zavolal mladík, který sdělil, že se zavřel v kabince ruského kola na ulici Kateřinská a nemůže se dostat ven. Strážníci na místě slyšeli, jak se z jedné kabinky ozývá kopání a bylo viditelné, že se dotyčný snaží dostat ven násilím. Ve stejnou dobu také na místě kontaktoval strážníky hlídač objektu. Ten hlídce sdělil, že slyšel hluk, jakoby se atrakci snažil někdo poškodit a následně uviděl mladíka v kabince. Poté co hlídka mladíka dostala ven z kabinky, provedla kontrolu atrakce a bylo zjištěno, že je poškozeno zasklení kabinky. Na dotaz hlídky, jak se dovnitř dostal, mladík odvětil, že je to jeho věc. Pomyslnou korunu tomu však nasadila dechová zkouška, kdy u výtečníka byla zjištěna hodnota lehce přes dvě promile. Na základě vyčíslení škody bude rozhodnuto, zda se bude jednat o přestupek nebo trestný čin.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Městská policie Olomouc

Štítky příhody, policie, strážníci, Olomouc, vtipné

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.