neděle 19. května 2024 Ivo

Během jednoho dne byla v Olomouci vykradena dvě osobní auta

V prvním případě zloděj rozbil okno zavazadlového prostoru a ukradl věci za 20 400 korun. Ve druhém případě využil pachatel neuzamčeného vozidla a odcizil peněženku s hotovostí, platební kartou a osobními doklady. Majiteli tak vznikla škoda předběžně 4 200 korun.

Řidič zaparkoval v pátek ve večerních hodinách své vozidlo Ford Mondeo ve Smetanově Ulici v Olomouci. Když se k němu chvíli po půlnoci vrátil, měl rozbité okno u zavazadlového prostoru. Z kufru auta jeho majiteli zloděj odcizil firemní nářadí -  aku šroubovák, baterie do aku šroubováku, sadu bitů, elektrický multimetr, digitální met, sadu imbusů a další pracovní nářadí. „Celková škoda odcizením je odhadována na předběžně 20 400 korun, poškozením na předběžně 15 000 korun“ popsala první případ policejní mluvčí Irena Urbánková.

Případ se prověřuje pro podezření ze spáchání přečinů krádež a poškození cizí věci, za které pachateli, v případě jeho zjištění, hrozí až dva roky za mřížemi.

Ve stejný den přišel o peněženku s hotovostí, platební kartou a osobními doklady i 20letý řidič vozidla Renault Clio. Ten však nechal své vozidlo zhruba na 15 minut zaparkované a neuzamčené na ulici Selské náměstí v Olomouci, části Chválkovice. Toho využil neznámý pachatel a z odkládacího prostoru u řádící páky mu odcizil zde ponechanou peněženku. Mladíkovi tak vznikla škoda za předběžně téměř 4 200 korun. Ke škodě poškození vozu však nedošlo. 

„V dané věci jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, na který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody až na dvě léta,“ dodala k druhému případu Urbánková.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Freepik.com

Štítky Olomouc, loupež, zloději, auta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.