pátek 29. března 2024 Taťána

Policisté hledají zloděje ze zlatnictví, žádají o pomoc veřejnost

Přerovští policisté se obracejí s žádostí o pomoc na veřejnost při pátrání po lupiči, který vyloupil v pátek v Přerově zlatnictví. Prodavačce nastříkal do očí slzný plyn a utekl se zlatými řetízky za 140.000 korun.

Podle kriminalistů šlo o muže ve věku 25 až 35 let s kšiltovkou na hlavě. Přepadení zaznamenala bezpečnostní kamera. Pomoci by mohli policii především lidé, kteří se v rušné Čechově ulici v době přepadení pohybovali. Dnes to řekla přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Podle policistů muž vstoupil do prodejny v pátek v 15:52. "Při vstupu do prodejny zde byla pouze prodavačka, kterou požádal o ukázku zlatých pánských řetízků. Žena vytáhla na pult plato zhruba s 30 řetízky, které si muž prohlížel. Pak požádal obsluhu, zda mají náramek na ruku k vybranému řetízku. Poté pachatel nastříkal ženě do očí neznámou látku a z plata na prodejním pultu vzal několik řetízků délky zhruba 55 centimetrů a z prodejny utekl ulicí Čechova," uvedla policejní mluvčí.

Muž byl podle policie vysoký 170 až 180 centimetrů, střední postavy s mírným bříškem. Oblečený byl do světle šedého trika s dlouhým rukávem s černými nápisy na přední straně, modrých kraťasů po kolena, na nohou měl pravděpodobně nízké sportovní boty světlé barvy, na hlavě tmavou kšiltovku, na obličeji měl dioptrické brýle s tmavými obroučkami. Mluvil česky bez přízvuku.

Policisté žádají případné svědky události, kteří se v době mezi 15:52 a 15:55 pohybovali v Čechově ulici a mohli by poskytnout jakékoliv informace vedoucí k dopadení pachatele, aby kontaktovali policii na bezplatné lince 158. Pachateli hrozí dva roky až deset let vězení.

Zdroj: ČTK

Autoři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.