sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

Olomoucká policie pátrá po neznámé ženě, která ukradla peněženku

Olomoučtí policisté se obrací na širokou veřejnost s žádostí o pomoc při pátrání po totožnosti neznámé ženy v souvislosti s prověřováním krádeže peněženky v jednom z nákupních center v Olomouci a následným neoprávněným výběrem finanční hotovosti z bankomatu prostřednictvím nalezené platební karty.

Ke krádeži došlo dne 18. prosince 2019 odpoledne v jednom z nákupních center v Olomouci. Prozatím neznámý pachatel je podezřelý, že poškozené ženě z batohu, který měla umístěný na zádech, odcizil peněženku, uvnitř které byla mimo jiné platební karta. Ještě před tím, než si poškozená žena stihla kartu zablokovat, provedl o několik minut později neznámý zloděj jejím prostřednictvím neoprávněný výběr z bankomatu ve výši patnácti tisíce korun a pokusil se i o další výběr ve výši deseti tisíc. 

Případ prověřujeme pro podezření z trestného činu krádež a trestného činu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, na který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody až na dvě léta, zákaz činnosti nebo propadnutí věci. Pokud by někdo z občanů ženu poznal, nebo by disponoval informacemi, které by mohly pomoci ke zjištění její totožnosti, ať prosím, kontaktuje policisty obvodního oddělení Olomouc 1 buď osobně, nebo telefonicky na adrese Sokolská 52, 771 36 Olomouc, na tel. č: 974 766 651, případně kdykoliv prostřednictvím bezplatné telefonní linky 158,“ žádá Lenka Vanková z olomoucké policie. 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR | Zdroj PČR

Štítky policie, pátrání, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.