středa 8. května 2024 Statní svátek

Žena okrádala seniorky při nákupech

V pátek 10. ledna po poledni byla pracovníkem ostrahy prodejny v centru města Prostějova při krádeži přistižena devětatřicetiletá žena, která odcizila seniorce peněženku z kabelky, kterou měla odloženou v nákupním vozíku.

Zlodějce stačil k činu okamžik, kdy se jednasedmdesátiletá žena otočila od vozíku k vystavenému zboží. S peněženkou se zmocnila i osobních dokladů poškozené, platební karty a finanční hotovosti bezmála 3400 korun. Před prodejnou však byla zadržena a na místo byli přivoláni policisté. Peněženka s obsahem se vrátila majitelce.

V rámci šetření případu policisté dále zjistili, že stejná žena se měla stejného skutku ve stejné prodejně dopustit již 16. prosince 2019. Odcizením kabelky s peněženkou, brýlemi a svazkem klíčů poškozené sedmaosmdesátileté ženě způsobila škodu vyčíslenou na bezmála tři a půl tisíce korun. V tomto případě si lup ponechala.

K oběma krádežím se žena přiznala a jako důvod uvedla, že je závislá na drogách a takto si chtěla opatřit peníze na jejich zakoupení.

Žena je pro své jednání podezřelá z přečinu krádež a přečinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Protože byla v minulosti pro majetkovou trestnou činnost již pravomocně odsouzena, hrozí jí za nynější jednání trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta," uvedl policejní tiskový mluvčí František Kořínek.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky krimi, zloděj, obchod, peněženka, Prostějovsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.