čtvrtek 2. května 2024 Zikmund

Přerovská policie zadržela muže, který distribuoval marihuanu a doma vyrobený pervitin

Ze zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy byl minulý týden obviněn pětadvacetiletý muž.

Policie muže zadržela v Hranicích bez donucovacích prostředků. Podle šetření policie od roku 2017 prodával nebo zdarma předával pervitin a marihuanu v různém množství dalším uživatelům na Hranicku. „Jednalo se minimálně o šest osob ve věku od devatenácti do pětatřiceti let,” upřesnila policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Při večerním zadržení našla policie u obviněného muže necelé dva gramy pervitinu, 0,8 gramu marihuany a skleněnou dýmku. „Byly provedeny nezbytné procesní úkony a mladý uživatel návykových látek skončil na dvě noci v policejní cele,” řekla mluvčí a dodala, že při prohlídce místa bydliště policie našla téměř šest gramů sušené hmoty konopí setého. 

Veškeré zajištěné návykové látky byly zaslány k odbornému zkoumání. Po sdělení obvinění podal policejní komisař na státní zastupitelství podnět k návrhu na jeho vzetí do vazby, který státní zástupce akceptoval. Soud rozhodl o umístění obviněného do vazební věznice, kam byl eskortován.

Od páchání stejné trestné činnosti muže neodradil ani trest, který si vyslechl už v roce 2017, kdy byl na základě rozsudku přerovského soudu odsouzen k trestu odnětí svobody s dohledem až do února letošního roku.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Policie Přerov

Štítky marihuana, drogy, pervitin, Hranice, vězení, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.