pátek 3. května 2024 Alexej

Z půjčovny v Olomouci si žena půjčila auto, za které však nezaplatila

V pondělí 13. ledna oznámila policistům provozovatelka autopůjčovny v Olomouci možné podvodné jednání, kterého se měla dopustit zákaznice, jež měla dlouhodobě zapůjčený osobní automobil.

V prosinci 2019 provozovatelka zapůjčila k dlouhodobému užívání osobní automobil čtyřiadvacetileté ženě. Na základě sjednané smlouvy měla žena za pronájem vozu obratem provést úhradu několika vystavených faktur. Toto však neučinila. Nejprve se vymlouvala na chybné transakce ze strany banky a nakonec přestala komunikovat úplně, aniž by uhradila jakékoliv náklady za zapůjčení vozidla a spotřebu pohonných hmot. Poškozené se vozidlo podařilo vlastními silami vypátrat a získat zpět, klíče a doklady od vozidla jí však do dnešního dne vráceny nebyly. Způsobenou škodu si vyčíslila na částku asi 16 tisíc korun.

V tomto případu jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu podvod, na který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody až na dvě léta, zákaz činnosti nebo propadnutí věci," doplnila informace policejní tisková mluvčí Lenka Vanková.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky krimi, auto, zloděj, autopůjčovna, policie, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.