čtvrtek 2. května 2024 Zikmund

FOTO: Strážníci nalezli několik desítek použitých stříkaček pohozených na jednom místě

Je téměř denní rutinou, že městští strážníci vyjíždějí likvidovat do terénu použité injekční stříkačky. Z objemu, ke kterým vyjížděli v Přerově dnes, byli však sami překvapeni.

„Čas od času přijmeme oznámení, že se někde povalují použité injekční stříkačky. Na místo pak vyjede hlídka, která tento nebezpečný materiál bezpečně uzavře a převeze k likvidaci. Nejinak tomu bylo i ve středu dopoledne, kdy naši strážníci vyjížděli prověřit oznámení o pár stříkačkách. Při příjezdu na místo však strážníci zjistili, že malý box na převoz stříkaček rozhodně nebude stačit. Několik desítek použitých i nepoužitých kusů tohoto nebezpečného materiálu tak museli přesunout do mnohem větší nádoby," řekl zástupce ředitele Městské policie Přerov Miroslav Komínek.

„Upozorňujeme veřejnost, aby v případě nálezu stříkačky s touto nemanipulovala, nelikvidovala ji, nic s ní nezkoušela, ani ji nepoužívala. Ideální postup je nález oznámit a strážníci se již postarají o bezpečnou likvidaci. Pochopitelně nalezené stříkačky," dodal Komínek.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Mětská policie Přerov

Štítky stříkačky, strážníci, Městská policie Přerov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.