čtvrtek 16. května 2024 Přemysl

Mladík chtěl odcizit tuňák a čokolády. Nebyl v tom žádným nováčkem

V neděli 19. ledna před sedmnáctou hodinou v prodejně v Janáčkově ulici v Prostějově odcizil sedmadvacetiletý muž zboží v celkové hodnotě 553 korun.

Mladý muž přes pokladní zónu pronesl pod mikinou dvě konzervy s tuňákem a jedenáct čokolád. Za pokladnami byl zadržen členem ostrahy prodejny a odcizené zboží musel vráti. Hned na místě si muže převzali policisté.

Provedeným šetřením policisté zjistili, že zadržený muž byl pro majetkovou trestnou činnost v minulosti již opakovaně pravomocně odsouzen k nepodmíněnému trestu odnětí svobody. Poslední pobyt ve vězení si odpykal v květnu minulého roku. Dalším šetřením policisté zjistili, že muž se opakovaných krádeží dopustil i v minulých měsících, proto byl umístěn do policejní cely," uvedl policejní tiskový mluvší František Kořínek.

Ve věci je konáno zkrácené přípravné řízení. Jako zadrženého podezřelého by ho policisté k dalším úkonům chtěli v zákonné lhůtě osmačtyřicet hodin i se spisovým materiálem předat státnímu zástupci.
V případě prokázání viny a odsouzení podezřelému za uvedené jednání hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři

Štítky krimi, krádež, Prostějov, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.