sobota 4. května 2024 Květoslav

Dva mladíci napadli a okradli muže, který se s nimi nepodělil o cigarety

V sobotu 18. ledna dva muži před přerovským barem v Čechově ulici napadli a okradli muže ve středních letech, který jim na požádání nedal cigarety. Muže zadržela policejní hlídka i s ukradenou hotovostí přes 12 tisíc korun a nyní jim hrozí až deset let za mřížemi.

Napadený muž si krátce před půlnocí povídal se ženou před zavřeným barem v Čechově ulici, když za ním přišli dva muži ve věku 21 a 22 let, dožadujíce se cigaret. „Oslovený muž jim odmítl kuřivo poskytnout a sdělil, že nic nemá. Oba začali poškozeného pošťuchovat a jeden z nich mu dal několik facek přes obličej. Napadený se k nim otočil zády, ale to nepomohlo a dostal několik ran pěstí. Při napadení zavrávoral a svým tělem strazil k zemi i poškozenou,“ popisuje případ policejní mluvčí Miluše Zajícová. 

Jeden z výtržníků následně vytáhl muži ze zadní kapsy kalhot peněženku, předal ji spolupachateli, který z ní vytáhl přes 12 tisíc korun a zbytek při odchodu z místa činu odhodil. „Bezprostředně po činu byli zadrženi hlídkou městských strážníků v blízkosti autobusového nádraží, kteří nám podezřelé muže předali k dalším úkonům i s nalezenou peněženkou,“ doplňuje Zajícová. Policie proti oběma obviněným z trestného činu loupež zahájila trestní stíhání, které je vedeno na svobodě. Za tento trestný čin spáchaný ve spolupachatelství hrozí oběma až deset let odnětí svobody. 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky loupež, cigarety, bar, Přerov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.