pondělí 6. května 2024 Radoslav

Recidivista ohrožoval mladistvé chlapce. Skončil v olomoucké věznici

Během minulého týdne policisté zadrželi jednadvacetiletého muže, který společně s dvanáctiletým hochem loni v prosinci ohrožoval dva mladistvé chlapce v Přerově. Nyní je ve vazební věznici v Olomouci a hrozí mu až deset let za mřížemi. Případ nezletilého komplice bude pro jeho věk policií odložen.

Policie minulý týden zadržela jednoho ze dvou pachatelů, kteří 31. prosince napadli dva mladistvé chlapce u fontány v blízkosti křižovatky ulic Komenského a Šířava v Přerově.

Zadržený byl jednadvacetiletý recidivista, který byl už dříve obviněný z násilné trestné činnosti. Druhý pachatel byl dvanáctiletý hoch, který se svým komplicem poslední prosincový den po mladistvých požadoval telefon a přenosný reproduktor. „Jeden z nich to odmítl se slovy, že jim nic nedá a hned za to schytal několik ran pěstí do obličeje a hlavy. Ze strachu o zdraví dal pak obě požadované věci agresorům. I přesto dostal od druhého pachatele kopanec. Oba útočníci pak velmi rychle utekli,“ popisuje případ policejní mluvčí Miluše Zajícová. Jednadvacetiletý muž byl eskortován do vazební věznice v Olomouci v souvislosti s obviněním z loupeže, za což mu podle trestního zákoníku hrozí až deset let za mřížemi. „Jednání nezletilého je nadále v šetření, ale vzhledem k věku podezřelého je trestní stíhání nepřípustné, proto bude případ z naší strany odložen,“ doplňuje Zajícová. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky loupež, ohrožování, mladiství, Přerov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.