pondělí 29. dubna 2024 Robert

FOTO: I přes zákaz řídila automobil a ujížděla policejní hlídce, jízdu ukončil až náraz do svodidel

Pár minut po půlnoci zpozorovala policejní hlídka zvláštního způsobu jízdy u vozidla Škoda Octavia na ulici Dvořákova v Přerově. Policisté proto zapnuli maják s nápisem STOP, následně i zvukový signál. Řidič však na nic nereagoval. Jízdu ukončil až vlastní chybou a nárazem do svodidel. Následně bylo zjištěno, že za volantem seděla žena, která má vysloven zákaz řízení motorových vozidel až do ledna příštího roku.

Policisté se pokoušeli zastavit neukázněného řidiče už v Přerově, kde si zvláštního způsobu jízdy všimli. Zpustili proto maják s nápisem STOP. Řidič však na tuto výzvu nereagoval a pokračoval v jízdě dál. Policisté tedy použili i  zvukového signalizačního zařízení. Ani v tomto případě však řidič nereagoval, ba naopak svoji jízdu ještě zrychlil. Řidič pokračoval až do obce Kozlovice a stále svoji jízdu zrychloval. 

Hlídka se snažila před obcí Grymov vozidlo předjet, ale podezřelý řidič začal s autem kličkovat a navíc dostal smyk. Protože hrozilo, že by mohlo dojít k nehodě a zranění osob, rozhodla se hlídka vozidlo sledovat z bezpečné vzdálenosti. Za obcí Grymov bylo řízení vozidla již na řidičovi schopnosti a naboural, v křižovatce směrem na Prosenice, do svodidel. Policisté přiběhli k vozidlu a zákonným způsobem vyzvali osobu za volantem, aby vystoupila. Přitom bylo zjištno, že za volantem nesedí muž, ale řidička, která na výzvy nereagovala a dál seděla v autě. Policista přikročil k použití donucovacích prostředků a 23letou řidičku z vozu vytáhl a nasadil jí pouta. Stejně tak na výzvy nereagoval ani její 41letý spolujezdec, který taktéž skončil v režimu zajištění a s nasazenými pouty,“ popisuje policejní honičku případ policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Při zákroku naštěstí nedošlo k zranění dvou podezřelých ani policistů. Řidička byla podrobena dechové zkoučce, která byla negativni. Pozitivní byl však orientační test na přítomnost amfetaminu a metamfetaminu v těle. Mladá řidička se přiznala k tomu, že před týdnem pervitin užila, odmítla se však podrobit lékařskému vyšetření.  Policisté následně zjistili, že mladá žena má vysloven zákaz řízení motorových vozidel až do ledna příštího roku. Celou událostí a jejím šetření se již zabývá policie.

Způsobená škoda byla předběžně stanovena na 40 000 Kč.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky nehoda, auto, havárie, řidička

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.