neděle 28. dubna 2024 Vlastislav

Recidivisté během dvou dnů kradli opakovaně ve stejném obchodě, pokusili se odcizit alkohol, ale i přípravky na vlasy

Prostějovští strážnici řešili během víkendu dva případy krádeže z prodejny v Okružní ulici v Prostějově. V obou situacích se jednalo o odcizení drobného zboží z prodejní plochy v celkové hodnotě 741 korun a 600 korun

V prvním případě se jednalo o  jednatřicetiletý muže, který byl při krádeži přistižen dokonce dvakrát. Nejdříve si chtěl z prodejní plochy bez placení odnést cukrovinky, lahev rumu, tři šampony a barvu na vlasy v celkové hodnotě 741 korun. Byl přistižen ochrankou a věci se vrátili zpět do prodeje, ale i přes to zkusil ve stejné prodejně krást po druhé. Tentokrát se pokusil odnést barvy na vlasy a pytle na odpadky v hodnotě 430 korun. Opět neúspěšně.

V druhém případě se ve stejném obchodě pokusil odcizit devětadvacetiletý muž dvě lahve vodky a dva šampony na vlasy v celkové hodnotě 600 korun. 

Oba muži byli při svých pokusech o odcizení přistiženi ostrahou prodejny. Zboží se tak mohlo vrátit zpět do prodeje. 

Protože se v obou případech jedná o recidivisty, kteří byli v minulosti pro majetkovou trestnou činnost již trestáni, všechny uvedené případy policisté šetří pro podezření z přečinu krádež. Ve věcech je konáno zkrácené přípravné řízení. V případě odsouzení hrozí podezřelým trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta“ dodal k případům uvedl policejní tiskový mluvš¨čí František Kořínek.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Drbna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.