úterý 30. dubna 2024 Blahoslav

Neznámý pachatel loupil v prostějovských bytech

Během čtvrtka v dosud přesně nezjištěné době někdo vnikl do dvou prostějovských bytů a ukradl věci za stovky tisíc korun. Pachateli při dopadení hrozí až osm let za mřížemi.

Ve čtvrtek 23. ledna se někdo v Prostějově vloupal do dvou bytů v domě v Moravské ulici. „Po násilném vniknutí do bytů je pachatel prohledal a odcizil z nich dosud přesně neustanovené věci a finanční hotovost v řádu stovek tisíc korun,“ komentuje případ policejní mluvčí František Kořínek. Za porušování domovní svobody, poškození cizí věci a krádež, pachateli hrozí trest odnětí svobody na dva roky až osm let. 

Kriminalisté v souvislosti s tímto případem radí občanům: 

  • Věnujte pozornost svému okolí a udržujte dobré vztahy se sousedy. Soused může být skvělá bezpečnostní agentura – jednou „pohlídá“ on vám, příště vy jemu.
  • Nechlubte se majetkem ani cennostmi, které doma máte.
  • Zvláště cenné věci (šperky po babičce, umělecká díla…) a vyšší finanční hotovost svěřte raději do opatrování bance či jiné specializované instituci.
  • Pokud se nerozumně rozhodnete mít cennosti v bytě, jeho zabezpečení, případně vybavení (např. trezor) by mělo odpovídat hodnotě přechovávaných věcí.  
  • Další tipy jak zvýšit bezpečnost svého majetku najdete na https://www.stopvloupani.cz/preventivni-tipy.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky zloděj, byt, krádež, Prostějov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.