neděle 28. dubna 2024 Vlastislav

Celníci při prohlídce auta objevili léky k výrobě drog

V sobotu 25. ledna našli celníci při prohlídce auta v Bělotíně několik krabiček léků, určené k výrobě metamfetaminu. Podezřelé ve věku 23 a 24 let zadrželi policisté a nyní jim hrozí až pět let pobytu za mřížemi.

V sobotu před polednem celníci u bělotínského motorestu kontrolovali auto Škoda Octavia, v němž následně našli podezřelé tablety léčiv sloužící k výrobě metamfetaminu. Přivolaní policisté při důkladnější prohlídce našli dvaatřicet krabiček různých typů léků. „Oba skončili v režimu zadržení a po provedených úkonech skončili v policejních celách. Následující den bylo podezřelým sděleno obvinění z trestného činu výroba a držení předmětu k nedovolené výrobě omamné a psychotropní látky a jedu,“ komentuje případ policejní mluvčí Miluše Zajícová. Množství převážených léků by podle předběžného vyjádření specializovaného policejního útvaru mohlo sloužit k výrobě necelých dvanácti gramů pervitinu. Oběma mužům, jejichž trestí stíhání je vedeno na svobodě, hrozí až pět let ve vězení.

Čistý pervitin má formu mikrokrystalického bílého prášku hořké chuti bez zápachu. Na černém trhu je často zabarven do žluta či do fialova, protože obsahuje zbytky látek používaných při domácí výrobě. V Česku je jednou z nejčastěji zneužívaných látek. Pervitin stimuluje, zrychluje myšlení a zvyšuje hovornost. S hyperstimulací souvisí následné vyčerpání organismu jak na fyzické, tak i na psychické úrovni.
Slangové výrazy: perník, peří, piko, ice, meťák, meth, speed, go, crystal ...

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky drogy, pervitin, metamfetamin, motorest, Bělotín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.