pondělí 29. dubna 2024 Robert

Mladá žena nechala v autě věci v hodnotě osmnácti tisíc, zloděj jí rozbil okno a okradl

Nepříjemné zjištění čekalo v úterý 28. ledna mladou majitelku Toyoty Avensis. Na olomoucké Zeyerově ulici, kde parkovala, si totiž vůz vyhlédl dosud neznámý zloděj, zrobil okno na levých zadních dveřích a ukradl sportovní tašku se značkovým oblečením, sluchátka, shaker a fitness gripy v hodnotě osmnácti tisíc korun.

„Zanechal však za sebou i škodu na zničeném automobilu v předběžné výši přes 25 000 korun. Ve věci jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného poškození cizí věci a trestného činu krádež, na který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody až na dvě léta, zákaz činnosti nebo propadnutí věci,“ uvádí zřejmou budoucnost pachatelova trestu mluvčí Lenka Vanková. 

Na její přání také zveřejňujeme následující upozornění v neupravené a plné podobě.

Preventivní upozornění Policie ČR:
- Nenechávejte ve vozidle žádné cenné věci (elektroniku, nářadí, kola apod.), peněženky, peníze, doklady. Stejně tak drahé oblečení či drahá hračka může zloděje zlákat.

- ​Nenechávejte uvnitř vozu technický průkaz ani náhradní klíče od vozu. Jejich ponechání ve voze vám může jednak přidělat problémy při likvidaci pojistné události u pojišťovny, ale především pachatel, který chtěl původně "pouze" odcizit autorádio nebo jiné předměty v autě uložené, se může nakonec rozhodnout odcizit celé vozidlo. Navíc mu tak usnadňujete i další legalizaci vozidla.

- Přemýšlejte o tom, kde své vozidlo parkujete. Tmavá zákoutí a odlehlá místa zajišťují pachateli naprosto nerušený klid pro "práci".

- Věnujte pozornost základnímu zabezpečení svého automobilu, zvažte i "nadstandardní" zabezpečení. Jedná se o různá dodatečně montovaná elektronická či mechanická zabezpečovací zařízení nebo vyhledávací a monitorovací systémy.

- Pokud už ve vozidle zabezpečovací zařízení máte, používejte jej.

- Nenechávejte své vozidlo bez dozoru odemčené.

- Nikomu nesvěřujte klíče od automobilu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky krádež, auto, fitness, upozornění, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.