pátek 17. května 2024 Aneta

Jak rozeznat pravdu od lži? V Metropolu dnes proběhne přednáška kriminálního psychologa

Jak poznat, že vám podezřelý pachatel říká pravdu, nebo lže? Je to svědek, či zločinec? Na tyto otázky dnes zodpoví ojedinělá akce v olomouckém kině Metropol - přednáška kriminálního psychologa s názvem "Metody výslechu a získávání informací".

Jestliže jste fanoušky forenzní psychologie, nebo se chcete dozvědět, jak lež od pravdy rozpoznávají experti, nenechte si ujít přednášku krimi-psychologa Onřeje Kubíka. Prozradí jak se takové metody využívají a jaké poznatky z psychologie se dají vuižívat v trestně-právních situacích. Řeč však bude také o tom, jak se třeba liší výslech mladistvých, dospělých či osob s nižším intelektem. 

Ondřej Kubík je slovenským kriminálním psychologem a bezpečnostním analytikem. „Kubík je uznávaný expert na psychologické posuzování věrohodnosti, vyšetřovací a kriminální psychologii, psychologii práva, psychologii propagandy, psychologii extrémizmu, technologii propagandy a psychologii informační bezpečnosti. V současnosti se zabývá problematikou psychologie manipulace lidského chování, psychologií propagandy a extremizmu, experimentální a provokační propagandou a technologií informační války v kontextu mezinárodního práva ozbrojených konfliktů a mezinárodního práva informační bezpečnosti,“ uvádí web kina.

Akce proběhne dnes 29. 1. dvakrát po sobě - poprvé v 17:00 a následně ve 20:00.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto kinometropol.cz | Zdroj kinometropol.cz

Štítky akce, výslech, psychologie, krimi, Metropol

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.