pondělí 29. dubna 2024 Robert

V prostějovské bytovce operovala zásahová jednotka

V úterý večer prostějovští policisté prošetřovali rušení nočního klidu v jednom z místních bytových domů. Policejní hlídka, která dorazila na místo došla k závěru, že vzhledem ke křiku a hluku vycházejících zpoza bytových dveří může být ohrožen lidský život.

Na místo dorazili také hasiči, kteří se společně s policisty snažili navázat kontakt s mužem uvnitř bytu. „Muž jednal neracionálně, vyhrožoval sebepoškozením a zapálením bytu. Protože nebylo možné vyloučit, že se v bytě nenachází ještě někdo jiný a situace byla vyhrocená, byla na místo povolána Zásahová jednotka Krajského ředitelství policie Jihomoravského kraje,“ uvedl mluvčí prostějovské policie František Kořínek.

Zásahovka následně prolomila vstupní bytové dveře a přesvědčila muže, aby se jim dobrovolně vydal. Na místo přivolaný lékař  poté rozhodl o jeho převezení do Fakultní nemocnice v Olomouci. „Vzhledem k přetrvávající agresivitě byl pětatřicetiletý muž do nemocnice transportován za doprovodu prostějovských policistů,“ dodal Kořínek.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Budějická drbna

Štítky Zásahová jednotka, Prostějov, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.