pátek 17. května 2024 Aneta

Zloději během víkendu odcizili ze zavřených aut cestovní kufr nebo multifunkční volant

Hned dva případy vloupání do uzavřeného automobilu se staly během pátku 31. ledna a v noci na sobotu 1. února v Olomouci.

V noci na sobotu 1. února se vloupal zatím neznámý pachatel do osobního motorového vozidla Škoda Kodiaq, které bylo odstavené před domem v Olomouci, Týnečku. Po rozbití skleněné výplně dveří zavazadlového prostoru odsud odcizil cestovní kufr s věcmi v hodnotě asi 2 tisíce korun. Poškozením vozu vznikla majiteli škoda v předběžné výši cca 10 tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádež a trestného činu poškození cizí věci, za které lze dle trestního zákoníku uložit mimo jiné trest odnětí svobody až na dvě léta.

Někdy během pátku 31. ledna vnikl neznámý pachatel nezjištěným způsobem do osobního vozidla BMW 330 I odstaveného v Olomouci, Slavoníně. Z vozu pachatel demontoval a poté odcizil kožený multifunkční volant. Škoda byla předběžně vyčíslena na 20 tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádež, za který lze dle trestního zákoníku uložit trest odnětí svobody až na dvě léta, zákaz činnosti nebo propadnutí věci.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Olomoucká Drbna

Štítky krimi, zloděj, auto, Olomouc, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.