sobota 11. května 2024 Svatava

Na návštěvě u příbuzné ukradl 60 tisíc. Peníze si rozdělil s přáteli

Vnuk, který v listopadu kradl v bytě své babičky, se k činu přiznal a nyní mu hrozí až pětiletý trest ve vězení. Krádeže se údajně dopustil pod vlivem pervitinu a hotovost ve výši 60 tisíc z většiny utratil se svými přáteli hraním automatů.

Devětadvacetiletý vnuk, od poloviny listopadu podezřelý z krádeže finanční hotovosti 60 tisíc korun, se přiznal své babičce a uvedl, že peníze utratil s přáteli. Podle policejního šetření peníze ukradl z prostějovského bytu své osmasedmdesátileté příbuzné, která bydlí v domě s pečovatelskou službou a svého vnuka označila jako podezřelého. 

„S kamarády odjel taxíkem do Olomouce, tam každému koupil mobilní telefon a dal tisíc korun ke hře na automatech. Zbytek na automatech prohrál sám. V následujících dnech si od kamarádů vyžádal vrácení telefonů a oba skončily v zastavárně,“ popisuje případ policejní mluvčí František Kořínek. 

„Svého činu podezřelý prý nyní velice lituje a dopustil se ho prý pod vlivem pervitinu,“ dodává Kořínek. 

Policisté případ řeší ve zkráceném přípravném řízení, které v případě odsouzení vnuka může vyústit až v pětiletý trest za mřížemi. 

Doporučení Policie ČR:

Cenné věci a vyšší finanční hotovost nepatří do skříně, ale do bankovní úschovy. Tam vás o ně nikdo neokrade, nepodvede, nevymámí z vás a ani nedojde k jejich zničení například při požáru.
Doma můžete mít pouze nezbytnou provozní hotovost.Na pozoru je nutné se mít nejen před cizími, ale mnohdy i před členy vlastní rodiny. Jsou to vaše cennosti a ani příbuzní na ně nemají nárok, pokud sami nechcete.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky krádež, automaty, hotovost, vnuk, Prostějov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.