úterý 30. dubna 2024 Blahoslav

Opilého muže museli z hospody vyvést strážníci. Nadýchal 2,6 promile

Ve středu 6. února kolem čtvrt na jedenáct večer byla vyslána hlídka městské policie do hospody v ulici Riegrova, kde se měl dle oznámení nacházet podnapilý muž chovající se nevhodně.

Na místě čekal na strážníky oznamovatel, který jim sdělil, že do provozovny přišel muž, popil něco alkoholu a pak začal pokřikovat po ostatních hostech. Poté, co už jeho chování začalo přesahovat únosnou míru, byl vyzván k zaplacení úhrady a odchodu s tím, že už žádné pití nedostane.

Dotyčný se však po zaplacení stále neměl k odchodu. A právě proto byli na místo přivoláni olomoučtí strážníci. Hlídka muže vyzvala, aby je následoval ke služebnímu autu, protože bude pro svou opilost převezen k vystřízlivění. To se však dotyčnému nelíbilo a odmítal nastoupit do auta. Zadrženému bylo sděleno, že pokud neuposlechne výzvy, tak bude použito donucovacích prostředků.

Také po druhé výzvě zůstala výzva strážníků nevyslyšena, a tak byl muž do vozidla usazen za použití donucovacích prostředků. Během cesty na záchytku si ještě strážníci vyslechli několik vulgárních oslovení, kterými byli titulováni. Po příjezdu do zdravotnického zařízení bylo zjištěno, že muž z obce na Olomoucku nadýchal 2,6 promile.

Samotné jednání v souvislosti s neuposlechnutím výzvy a znevážením postavení úřední osoby bude muž vysvětlovat před správním orgánem, kterému bude celá věc oznámena,“ dodal policejní tiskový mluvčí Petr Čunderle.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky krimi, alkohol, Olomouc, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.