středa 15. května 2024 Žofie

Nájemník se pokusil zavraždit sekáčkem majitele domu, je to letos v kraji první pokus o vraždu

Kriminalisté Olomouckého kraje řeší letošní první případ pokusu o vraždu. Zahájeno je trestní stíhání devětadvacetiletého muže, který zaútočil na majitele domu, ve kterém bydlel a způsobil mu mnohačetná zranění hlavy sekáčkem na maso.

K závažnému zločinu pokusu o vraždu došlo v časných ranních hodinách v sobotu 1. února. Najemník napadl devětašedesátiletého majitele domu v Bedihošti. K útoku muž použil sekáček na maso a tím způsobil poškozenému mnohačetná zranění hlavy a horních končetin bezprostředně ohrožující jeho život. 

„Agresor po útoku z domu utekl, byl však policisty v krátké době vypátrán a zadržen. Motiv útoku a veškeré další okolností daného případu kriminalisté v současné době zjišťují,“ uvedl k případu tiskový mluvší policie Libor Hejtman.

V pondělí 3. února Okresní soud v Prostějově rozhodl o vzetí obviněného do vazby. Muž byl v minulosti několikrát odsouzen, nikoliv však za trestnou činnost násilného charakteru. Obviněnému muži hrozí za trestný čin vraždy ve stadiu pokusu trest odnětí svobody v trvání od dvanácti do dvaceti let.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky vražda, Olomouc, sekáček, pokus

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.