sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

Terčem vybíravého zloděje se staly trofeje srnce, kamzíka, ale i vycpaná kuna a krkavec

Prozatím neznámý zloděj si v průběhu víkendu vyhlédl chatu ve Štěpánově a odcizil z ní věci v hodnotě 20 tisíc korun. Mimo sekačku na trávu a nerezových hrnců ho zaujaly trofeje srnce, kamzíka nebo vycpaná kuna.

Na pozemek se dostal po odstranění visacího zámku na bráně oplocení. Nejprve se pokusil dostat do skladu, u jehož vrat poškodil petlici, ale dovnitř se nedostal. Proto se zaměřil na kovovou mříž u chaty, z níž odstranil visací zámek a následně vypáčil i vstupní dveře,“uvedla policejní tisková mluvčí Lenka Vanková.

Z chaty si zloděj odnesl vše, co mu přislo pro ruku. Terčem kráděže se stal benzínový křovinořez, sekačka na trávu, ale i nerezové hrnce. Muže zaujalo  i několik kusů trofejí srnce, kamzíka i jelena, vycpaná kuna, krkavec i několik vyčiněných lišek, které si k lupu přidal. A aby toho nebylo málo, ke svému kvalitnímu úlovku ještě přibral dvě láhve vína spolu s několika pet lahvemi nealko nápojů.

Celková hodnota uloupených věcí se tak předběžně vyšplhala téměř na 20 000 Kč. Škoda poškozením, kterou za sebou povedený lovec zanechal, se pohybuje okolo 1 000 Kč. Policisté budou nyní po pachateli intenzivně pátrat. V případě jeho dopadení a prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta, zákaz činnosti nebo propadnutí věci,“ dodala v případu Vanková. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky krádež, odcizení, zloděj, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.