neděle 28. dubna 2024 Vlastislav

Řidič velkou rychlostí narazil do auta seniorů, kteří utrpěli vážná zranění

V sobotu 15. února před osmou hodinou ranní došlo na silnici mezi obcemi Staměřice a Skoky k vážné dopravní nehodě dvou osobních automobilů. Vážně zraněni byli dva lidé.

Podle dosavadního šetření k nehodě mělo dojít tak, že třiadvacetiletý řidič volkswagenu po vyjetí z obce Staměřice zvýšil rychlost a zezadu narazil do před ním jedoucí toyoty. Ta po nárazu vyjela vpravo mimo komunikaci.

Při dopravní nehodě pětasedmdesátiletý řidič i jeho jednaosmdesátiletá spolujezdkyně utrpěli vážná zranění, se kterými byli převezeni do Fakultní nemocnice v Olomouci. Pravděpodobný viník nehody vyvázl bez zranění. Provedenými dechovými zkouškami však u něj policisté změřili hodnoty 1,78 a 1,69 promile alkoholu v dechu. Dechovou zkoušku u řidiče Toyoty z důvodu jeho zranění nebylo možné na místě provést.

Po prohlídce poškození vozidel policisté na místě zadrželi osvědčení o jejich registraci. Mladému řidiči na místě zadrželi také řidičský průkaz. Pro své jednání je navíc podezřelý z přečinu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti a přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Za ty mu v případě prokázání viny a odsouzení hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta, peněžitý trest a zákaz činnosti.

Přesné příčiny, okolnosti i míra zavinění dopravní nehody jsou předmětem dalšího policejního šetření,“ uvedl policejní mluvčí František Kořínek.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto PČR

Štítky krimi, nehoda, policie, Přerovsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.