sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

FOTO: Při bezpečnostní akci zaměřené na držení drog policisté a celníci přistihli téměř čtyřicet osob

V pátek 14. února proběhla bezpečnostní akce s názvem Pablo II. Ta byla primárně zaměřena na zjišťování a postih protiprávního jednání spočívající v neoprávněném přechovávání omamných a psychotropních látek.

Policisté společně s příslušníky Celní správy zkontrolovali od pátečního odpoledne do pozdních nočních hodin téměř tři desítky objektů a prostor v Olomouci. V hledáčku byly nejen bary, pivnice nebo restaurace, ale také nákupní centra, vlakové i autobusové nádraží a parky. Policisté zjistili 36 přestupků a 3 trestné činy na úseku toxikomanie.

Třem mužům ročníkům 1989, 1993 a 1998 kriminalisté sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření z přečinu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu. Dva z nich neoprávněně pro svou vlastní potřebu přechovávali sušenou hmotu konopí obsahující psychotropní látku THC, za které jim hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok. Třetí muž měl u sebe psychotropní látku MDMA (tzv. extáze). Za její držení muži hrozí až dva roky za mřížemi. V rukou policistů skončila i jedna osoba, která byla v celostátním pátrání.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky krimi, drogy, policie, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.