neděle 28. dubna 2024 Vlastislav

Policie dopadla muže, který přepadl a zranil muže v Jeseníku

Kriminalisté dopadli dvacetiletého mladíka z Ostravy, kterého podezřívají z brutálního loupežného přepadení osmatřicetiletého muže v Jeseníku. Napadený muž zůstal po útoku v bezvědomí a musel být operován ve Fakultní nemocnici Olomouc. Mladík skončil ve vazbě a u soudu mu za loupež hrozí až deset let vězní. To dnes řekla policejní mluvčí Tereza Neubauerová.

Loupežné přepadení se odehrálo 4. února časně ráno, kdy muž v Jeseníku vyrazil do práce. Na ulici ho oslovil neznámý mladík a požadoval zapůjčení peněz. „Muž mladíkovi koupil pivo, ale peníze mu půjčit odmítl. Mladík muže sledoval do práce a v nestřeženém okamžiku ho zezadu praštil láhví do hlavy. Následoval brutální útok kopanci do hlavy a celého těla, dokud muž neupadl do bezvědomí," uvedla Neubauerová.

Mladík poté muže prohledal a ukradl mu peněženku s osobními doklady a 3000 korunami. Z místo následně utekl. Napadený muž utrpěl při útoku mnohačetná zranění.

Kriminalisté ihned zahájili pátrání a po získání důkazů je stopa zavedla k dvacetiletému mladíkovi z Ostravy, po kterém následně vyhlásili celostátní pátrání. „Po několika dnech byl mladík v Ostravě zadržen a převezen do Jeseníku. Zde mu kriminalisté sdělili obvinění ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže," dodala Neubauerová.

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky krimi, loupež, Jeseník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.