pondělí 29. dubna 2024 Robert

Opilý muž se zákazem řízení vyhrožoval policistovi likvidací

Velmi nevybíravým a hrubým způsobem se k policistům choval osmatřicetiletý řidič, kterého zastavili v pondělí před půlnocí v Mohelnici. Muž, který se ze svého auta doslova vypotácel, dělal všechno pro to, aby se policistům nepodařilo zjistit míru jeho ovlivnění alkoholem. Při převozu na lékařské vyšetření a následně do policejní cely zejména dozorujícímu policistovi vyhrožoval zabitím.

Muž při kontrole odmítl jak dechovou zkoušku, tak lékařské vyšetření spojené s odběrem krve. Policisté ho proto zadrželi a převezli k lékařskému vyšetření. Během eskorty, před zdravotnickým personálem i na policejní služebně muž častoval policisty velmi hrubými a vulgárními výrazy. Zejména policistovi, který byl pověřen jeho ostrahou, opakovaně zdůrazňoval, že si zjistí místo jeho bydliště a společně s kamarády jej přijde zlikvidovat. Dále policistovi vyhrožoval zastřelením, prsty demonstroval střelbu a prohlašoval, že policista má velké štěstí, že u sebe nyní nemá svou zbraň.

„Kriminalisté agresivního muže obvinili hned ze dvou trestných činů, a to maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a z trestného činu vyhrožování s cílem působit na úřední osobu. V případě prokázání viny a odsouzení hrozí muži za uvedené činy mimo jiné až tříletý trest odnětí svobody,“ upřesnila policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

Ohodnoť článek

Štítky policie, Mohelnice, řidič, agrese, opilost, alkohol

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.