čtvrtek 2. května 2024 Zikmund

Kriminalisté vypátrali trojici násilníků. Každý z nich se schovával v jiném městě nebo jeho okolí

Po necelých třech týdnech pátrání kriminalisté dopadli tři muže, kteří na konci ledna přepadli jednačtyřicetiletého muže v Mohelnici. Trojice je obviněna z loupeže ve formě spolupachatelství a v případě prokázání viny jí hrozí až deset let ve vězení.

Dva ze tří mužů, kteří letos 29. ledna ve Spartakiádní ulici v Mohelnici napadli a okradli jednatřicetiletého kolemjdoucího, policisté zadrželi v Ostravě a na Přerovsku. Poslední z nich byl obviněný z loupeže na Jesenicku. 

„Poškozeného jeden z trojice útočníků oslovil před barem v Mohelnici v momentě, kdy měl namířeno domů,“ popisuje případ policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová. 

„Trojice můžu ve věku 20, 20 a 37 dotyčného následně pronásledovala a ve Spartakiádní ulici na něj zezadu zaútočili. Surově jej strhli k zemi, zaklekli a z kapes kalhot odcizili peněženku se sedmi sty korunami a mobilní telefon,“ dodává Vybíhalová. 

Násilníci jsou nyní obvinění ze spáchání loupeže ve formě spolupachatelství a všichni tři jsou stíháni vazebně.  Pokud se prokáže jejich vina, hrozí jim trest odnětí svobody na dvě léta až deset let.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky loupež, spolupachatelství, Mohelnice, Šumperk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.