úterý 7. května 2024 Stanislav

Opilý pejskař skončil na záchytce, jeho pes byl dočasně převezen do útulku

Ve středu 26. února v odpoledních hodinách byli olomoučtí strážníci upozorněni na opilého muže, který leží na zemi na ulici Heyrovského a má u sebe psa.

Než přijela na místo hlídka, přijalo operační středisko další oznámení, že dotyčný se zvedl, ale po chvíli chůze opět leží na zemi. Na místě hlídka kontaktovala dvaatřicetiletého muže, který byl značně podnapilý, nebyl schopen souvislé komunikace a neustále vrávoral. Když bylo dotyčnému oznámeno zákonnou výzvou, že bude převezen na protialkoholní a záchytnou stanici, odmítl muž nastoupit do služebního vozidla, vzal vodítko se psem a byl agresivní. Jeden ze strážníků k němu přistoupil a vzal mu vodítko se psem z ruky. Vzhledem k tomu, že se agresivita dotyčného stupňovala, byly pro jeho zklidnění použity donucovací prostředky, kdy se muž snažil vysmeknout a z místa utéct.

Celá situace nakonec skončila tak, že muž byl předán na záchytku k vystřízlivění a jeho pes byl odvezen do útulku pro psy v Neředíně, kde si ho může pro vystřízlivění jeho páníček vyzvednout zpět,“ uvedl tiskový mluvčí Petr Čunderle.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Městská policie Olomouc

Štítky krimi, pejskař, alkohol, Olomouc, pes

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.